Matematik

Fuldstændige løsning

12. november 2014 af Antho (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvordan beregnes den fuldstændige løsning til følgende:

y''+15y'(t)+30y=0

Det jeg har svært ved er, at der ikke er (t) efter y'' og y (sådan er opgaven)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det spiller ingen rolle. Ligningen kunne være skrevet

        y'' + 15y' + 30y = 0

eller

        y''(t) + 15y'(t) + 30y(t) = 0 .

Man plejer dog at være konsistent i notationen.


Svar #2
12. november 2014 af Antho (Slettet)

Så jeg kan i princippet godt skrive den op således:

  y'' + 15y' + 30y = 0

og løse den i stedet for det, der rigtigt står?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er jo den samme ligning . Man bruger begge betegnelser: funktionen y og funktionen y(t) .


Skriv et svar til: Fuldstændige løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.