Matematik

Løsning

14. november 2014 af telgård (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Godaften.

Jeg tænkte om jeg kunne få et hint til løsning af denne ligning.

Løs ligningen 

     x^{x^{x^{x^{...}}}} = 2           x > 0


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2014 af LeonhardEuler

Se på     √2 = 21/2    og benyt potensreglen (an)m = an•m


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Kalder man venstresiden i ligningen

        x^{x^{x^{x^{...}}}} = 2

for y , har man, at y = 2, og xy = 2 , dvs , x2 = 2 , som antydet i #1.


Skriv et svar til: Løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.