Matematik

Koordinatsæt i et punkt (parameterfrem.)??

15. november 2014 af Mouse456 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

I opgaven er der opgivet følgende parameterfremstilling og dens tilhørende løsning:

x = 2 + t

y = 2t

hvor z = t

Parameterfremstillingen er:

\bigl(\begin{smallmatrix} x\\ y\\ z \end{smallmatrix}\bigr) = \begin{pmatrix} 2\\ 0\\ 0 \end{pmatrix} +t \begin{pmatrix} 1\\ 2\\ 1 \end{pmatrix}

Spørgsmålet lyder:

Løsningen indeholder præcis et punkt med samme første- og andenkoordinat.

Find koordinatsættet til dette punkt.

Hvordan kan koordinatsættet bestemmes?

Er der noget der skal sætte lig med 0? Og hvad menes der med 'samme første- og andenkoordinat'?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2014 af peter lind

løs en af ligningerne x=y, x=z, y=z. resultatet giver den t værdi, der giver det ønskede punkt


Svar #2
15. november 2014 af Mouse456 (Slettet)

#1

Den forstår jeg ikke helt præcis.

Altså, hvis jeg tager fx ligningen: x=2+t, og siger at x=z (eller x=t), så bliver det:

t=2+t

Men denne ligning kan ikke løses.

Kan du give et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2014 af peter lind

Nej du får 2+t = 2t
 


Svar #4
15. november 2014 af Mouse456 (Slettet)

#3

Mange tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Koordinatsæt i et punkt (parameterfrem.)??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.