Fysik

Opdrift på et skib der vejer 2000 tons

15. november 2014 af JHGT (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde rumfanget af den del af skibet der er under vand.
Jeg har indtil videre regnet det her ud, men får at vide det er forkert? Hvad laver jeg af fejl?
V = Fopdrit/Pvand * g Og Ft = m * g

Vi har tyngdeaccelerationen 9,82 N/kg
Og densiteten på havvand 1030 kg/m^3
Jeg omregnet tons til kg og sætter det ind i nr 2 ligning.

Ft = 2000000kg * 9,82 N/kg = 19640000 N
Og sætter det så derefter ind i den omskrevne version af achimedes lov:
V = 19640000 N / (1030 kg/m^3 *9,82 N/kg) = 1941,74 m^3
Er jeg helt gal på den, eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#0 Det er korrekt. 


Svar #2
15. november 2014 af JHGT (Slettet)

Tak for det.


Skriv et svar til: Opdrift på et skib der vejer 2000 tons

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.