Matematik

Halløj halløj :-D

16. november 2014 af Aadel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave...? I'm lost !!

Opgaven lyder:

En funktion f er bestemt ved f(x)=lnx-3x, x>0.

a) Gør rede for, at funktionen f har et maksimum, og bestem dette maksimum.

 

Tusind tak på forhånd !! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2014 af SuneChr

a)   (x0 ; f (x0)) er maksimum for f , hvis f '(x0) = 0 og fortegnsvariationen omkring x = x0 er  (+ 0 -)
Det er dog ikke hermed fastlagt, om det er et lokalt -, eller det globale maksimum.


Svar #2
16. november 2014 af Aadel (Slettet)

Vil du så ikke være sød at hjælpe mig med at differentiere f(x) ?? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

f '(x) = 1/x - 3


Svar #4
16. november 2014 af Aadel (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Halløj halløj :-D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.