Matematik

Bestem størst mulige areal

17. november 2014 af graskar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej sidder fast i den her opgave, håber nogen kan hjælpe :-)

En trekant i 1. kavdrant har hjørner i (0,0) og (0,y). Det tredje hjørne (x,y) ligger på parablen P med ligning 

P: y = 9 - x^2

Bestem det størst mulige areal af trekanten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2014 af peter lind

Punktet har koordinaterne (x, 9-x2)   og arealet er ½*x*y


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2014 af LeonhardEuler

Arealet af en trekant er givet ved funktionen     A(G,h) = 1/2 • G • h 

Find udtrykkene for G og h og substituer ind. Optimer herefter denne funktion. 


Svar #3
17. november 2014 af graskar (Slettet)

Okay mange tak. Forstår bare ikke helt, hvordan jeg kommer igang med at regne? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2014 af LeonhardEuler

Grundlinjen i denne trekant er da     y = 9 - x2

Højden i denne trekant er da            x  

Arealfunktionen for den retvinklede trekant bliver da        A(x) = 1/2 • x • (9 - x2


Skriv et svar til: Bestem størst mulige areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.