Matematik

Find ligningen for den vandrette tangent for f(x) = x*lnx

17. november 2014 af Choc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg ved at f'(x) = lnx+1 

Jeg ved også, at man skal sætte f'(x) = 0, hvilket giver x = e-1.

Men ud fra det ved jeg ikke hvordan jeg skal udforme en ligning. Håber der er nogle der kan hjælpe mig - tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Eulers tal er 2.72, det giver


Svar #2
17. november 2014 af Choc (Slettet)

Jeg bruger potens reglen for at fjerne -1 og får så at x = 1/e - så langt så godt. 

Men kan desværre ikke bruge graffen da det skal laves i hånden :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

#2 Så får du 1/2.72 = 0.368, som er din vandrette tangent?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at 2,72 kun er en tilnærmet værdi for e.

Tangentens ligning bliver

        y = -1/e ≈ -2,718


Skriv et svar til: Find ligningen for den vandrette tangent for f(x) = x*lnx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.