Matematik

løs ligningen

18. november 2014 af ellaMat (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej! har brug for hurtigt svar!! hvordan løser jeg ligningen: 5x + 30 – 7 · 2 = 2x + 31 -6 ???

og hvis nogle er ekstra kloge: 6x – 3 › 2x + 13

DET HASTER!!

på forhånd tak!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2014 af powpow (Slettet)

5x-2x = 14+31-6-30 

3x = 9

x = 3 


Svar #2
18. november 2014 af ellaMat (Slettet)

Jo tak, men kan du forklare/ skrive hvad du gjorde?? tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2014 af powpow (Slettet)

Du har ligningen:

5x + 30 – 7 · 2 = 2x + 31 -6

Derefter skal du isolere tallene så x'erne er på den ene side og tallene er på den anden:

5x-2x = 14+31-6-30

Altså 2x har vi flyttet over på venstre side, og derfor vil fortegnet for det ændres og blive til -2x , det samme med tallene vi flyttede til højre som er 30 og  -7 · 2 . Det er nemmere at gange -7 med 2 først, før du flytter det over på den anden side. 

Så reducere du og så burde du få:

3x = 9

For at finde x skal man finde et tal der både får op i 3 men også i 9. Dette kan du finde ud af ved at spørge dig selv "Hvilket tal kan man dividere med begge tal uden at det bliver til decimal tal?"

I dette tilfælde er det tallet 3, derfor dividere man med 3 på begge sider og man får:

x = 3


Svar #4
18. november 2014 af ellaMat (Slettet)

TUSIND TAK! Du er min helt, haha


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.