Matematik

Matematik! Brug for hjælp til andengradsligning!

18. november 2014 af Lolerlife - Niveau: 9. klasse

Hej derude! :D 

Jeg skal løse en andengradsligning. Det ved jeg godt hvordan man gør, men problemet er at jeg ikke ved om man må pluse x i anden med x 

Altså x2 + x 

Skal man bare pluse dem normalt så det giver 2x i anden, eller er det to helt separate ting?

Tak på forhånd, ha' en god aften :D  


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2014 af LeonhardEuler

Jeg går ud fra at der er på tale om andengradsligningen 

                     x2 + x = 0

Faktoriser og benyt nulreglen


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2014 af SuneChr

x2 + x
Hvis x = 13 har vi så
132 + 13
Det hedder, at lægge sammen, at addere, eller, summen af, når man går i 9. klasse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2014 af peter lind

Mener du x2+x = (2x)2 ? Hvis det er det du mener, så er det helt forkert. Prøv for eks. at sæt x = 1 på de 2 sider


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Benyt løsningsformelen

\small d = b^2 - 4\cdot a\cdot c

\small x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2\cdot a}

; hvor i dit tilfælde: a = 1 , b = 1 , c = 0


Svar #5
18. november 2014 af Lolerlife

Min ligning ser sådan ud : 

9x2 + 8x - 1 = 6x - 1 -x (-x + 2) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Få det på formen

    ax2 + bx + c = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

9x2 + 8x - 1 = 6x - 1 - x · (- x + 2) ⇔ 9x2 + 8x - 1 = 6x - 1 + x2 - 2x ⇔ 9x2 + 8x - 1 = x2 + 4x - 1 ⇔ 8x2 + 4x

Løs så andengradsligningen (se #4)

8x2 + 4x = 0

; a = 8 , b = 4 , c = 0


Skriv et svar til: Matematik! Brug for hjælp til andengradsligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.