Matematik

Bestem fordoblingstiden

18. november 2014 af MiniMax2 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg har formlen y = b * e^k t

Jeg skal bestemme fordoblingstiden på
y = 0,4 * e^0,0318t

Bruger jeg da den for den eksponentielle model - T2 = log(2)/log(k) ?

Ved ikke om den decideret hører til eksponentielle funktioner. Den står bare under kapitlet :D

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2014 af LeonhardEuler

Det er korrekt. Den form for den eksponentielle funktion bliver primært benyttet i fysik.


Svar #2
18. november 2014 af MiniMax2 (Slettet)

Mange tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Det er tilladt at google; hvis du googler 

fordoblingstiden ekspotentiel funktion

er det første link

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/fordoblings-og-halveringskonstant

Og det er den korrekte formel, du har fundet i din bog.


Svar #4
18. november 2014 af MiniMax2 (Slettet)

Jamen den Formel hvor jeg skal bestemme fordoblingstiden er jo ikke en eksponentiel model, derfor jeg var i tvivl.

Brugbart svar (1)

Svar #5
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Funktionen y = b · ekt   er da en eksponentiel model, men du skal være omhyggelig med udtrykket for fordoblingstiden. Man skriver ofte den eksponentielle model

        y = b · at = b · (ek)t

og man har udtrykket for fordoblingstiden

        T2 = ln(2) / ln(a) = ln(2) / ln(ek) = ln(2) / k


Svar #6
19. november 2014 af MiniMax2 (Slettet)

Vil det sige at jeg siger
T2 = ln(2)/ln(0,0318) i stedet for log...?

Svar #7
19. november 2014 af MiniMax2 (Slettet)

Nej ln(2)/ln(e^0,0318)?

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, og det er jo lig med       T2 = ln(2) / 0,0318 .


Skriv et svar til: Bestem fordoblingstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.