Matematik

Differentier f(x)=5x3*ln(x)

22. november 2014 af iamanonymous (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=5x3*ln(x)

Bestem tangentens ligning for x=1.

Hjæææælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2014 af SuneChr

Benyt differentiationsreglen for et produkt af to funktioner.
Dernæst tangentligningen i punktet (1 ; f (1)).


Svar #2
22. november 2014 af iamanonymous (Slettet)

Tak, men hvordan skal jeg differentiere ln(x)? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2014 af SuneChr

\left ( \ln x \right )^{'}=\frac{1}{x}


Svar #4
22. november 2014 af iamanonymous (Slettet)

Okay, mange tak! Kan det passe at det giver:
f'(x)=15x^2*ln(x)+5x^3*(1/x)
f'(1)=5

f(1)=0

y=5(x-1)+0

y=5x-5


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2014 af SuneChr

Rigtigt.  Du kan forkorte med x i anden linjes sidste led og sætte 5x2 udenfor en parentes, men det er ikke nødvendigt her.


Skriv et svar til: Differentier f(x)=5x3*ln(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.