Matematik

Ligner med brøker og en ubekendt

26. november 2014 af djsimi666 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg skal regne den her opgave med mellemregning, hjælp bedes 

Ligningen er: 

Med venlig hilsen SImon


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du har, at

\frac{x}{3}+4=7 <=> \frac{x}{3}=7-3=4 <=> x=4*3=12


Svar #2
26. november 2014 af djsimi666 (Slettet)

#1

Du har, at

\frac{x}{3}+4=7 <=> \frac{x}{3}=7-3=4 <=> x=4*3=12

Problemet er bare, at x skal være 9 i følge facitlisten, fordi   9/3+4=7.   Forstår ikke hvorfor du har fået den til 12


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Det er fordi jeg er en klovn. Jeg lavede en fejl i anden linje. Det skal selvfølgelig være

\frac{x}{3}+4=7 <=> \frac{x}{3}=7-4=3 <=> x=3*3=9


Svar #4
26. november 2014 af djsimi666 (Slettet)

Tak for hjælpen makker :)


Skriv et svar til: Ligner med brøker og en ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.