Matematik

Under emnet differentialkvotient

29. november 2014 af Sabrina3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP,

Vil I være søde og hjælpe mig med en opgave?

Her er opgaven:

f(x) = 0.1*x2,7- x - 4 

x0 = 3. Beregn f(x0).

Jeg har sat 3 ind på x's plads.

Resulatet gav -5,058.

Jeg skal finde f(x0+h), y og * y/h for h = -2

Er det her rigtigt f(x0+h) = f(2 + (-2)) = 0 , y = 0 - (-5,058) = 5,058 , y/h = 5,058/-2 = -3,529 ?

Mvh. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2014 af mathon

for (x,y) ∈ R2

         f(x)=0,1\cdot x^{2,7}-x-4\; \; \; \; \; \; x>0


Svar #2
29. november 2014 af Sabrina3 (Slettet)

Det forstår jeg ikke...


Svar #3
29. november 2014 af Sabrina3 (Slettet)

Er det rigtigt, det jeg har skrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2014 af peter lind

f(x0+h) = f(3-2) = f(1)

Jeg gætter på at du skriver noget forkert i om hvad du skal finde.

Gæt: du skal finde f(x0) = f(3)  har du fundet.

Du skal finde f(x0+h) -f(x0) = f(1)-f(3)

og til slut ( f(x0+h) -f(x0) )/h =  ((f(1) -f(3) )/(-3)


Svar #5
29. november 2014 af Sabrina3 (Slettet)

Hov, jeg har skrevet 2 i stedet for 3. Tak for hjælpen. 


Svar #6
29. november 2014 af Sabrina3 (Slettet)

Jeg tror, at funktionsilvæksten skal give noget andet, men jeg ved ikke hvordan jeg kommer frem til resultatet...


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har    x0 = 3 , h = -2, og man skal beregne

        f(x0) = f(3) = 0,1·32,7 - 3 - 4 = -5,0581

og

        f(x0+h) = f(3-2) = f(1) = 0,1·12,7 - 1 - 4 = -4,9

Man har så

        Δy / h = (-4,9 - (-5,0581)) / (-2) = ...


Svar #8
29. november 2014 af Sabrina3 (Slettet)

Tusind tak :-)


Skriv et svar til: Under emnet differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.