Matematik

Er det her matematik rigtigt eller forkert....

30. november 2014 af Lektieeer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude. Jeg har lavet noget matematik, som jeg er i tvivl om er rigtigt. Nogle der kan se det igennem?

Funktionen: 1/4x +  3/2x + 4x + 2

Den er blevet differentieret: f(x) = x2 +3x+4

d = b2 - 4ac = 42 - 4*3*0 = 16

x =  -b+-√d  =   -4+-√16 =   -4+4 0   = 0

          2a              2*3           2*3      6

-4-√16 = -4-4 = -8  = 1,33

  2*3         6        6

                                                                                                                                                                    


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2014 af ChemistryIsKey

f(x) = 1/4 x3 + 3/2 x2 + 4x + 2

Differentieres ved

f'(x) = 3/4 x2 + 3x + 4

Og du vil løse ligningen

     3/4 x2 + 3x + 4 = 0

Denne løses ved

d = b2 - 4ac = 32 - 4 · 3/4 · 4 = 9 - 12 = -3

Da diskriminanten er    d < 0,     er der således ingen reelle løsninger til andengradsligningen.


Svar #2
30. november 2014 af Lektieeer (Slettet)

Hvordan bestemmer man det lokale ekstrema...


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2014 af ChemistryIsKey

Idet der ikke er nogen reelle løsninger for  f'(x) = 0, så vil der ikke være nogen ekstremumspunkter (tangenthældningen til f(x) bliver aldrig 0 i hele dens definitionsmængde).

Er du sikker på, at    f(x) = 1/4 x3 + 3/2 x2 + 4x + 2   , er den rigtige funktion? :)


Svar #4
30. november 2014 af Lektieeer (Slettet)

Har lavet en fejl med funktionen. Funktionen lyder således:

-1/3x3 + 3/2 x2 + 4x+2

Skal bestemme monotoniforhold og ekstrema...


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2014 af ChemistryIsKey

Det tænkte jeg nok :)

Så kan det lade sig gøre. Du har, at

f'(x) = -x2 + 3x + 4

Og så får du, at

d = b2 - 4ac = 32 - 4 · (-1) · 4 = 9 + 16 = 25

x = (-b ± √d) / 2a = (-3 ± √25) / (2 · -1) = (-3 ± 5) / -2 =     -1   eller   4

Der er således ekstremumspunkter for x = -1 og x = 4. Nu kan du op stille en monotonilinje ved;

f'(-2) = -6
f'(-1) = 0
f'(0) = 4
f'(2) = 6
f'(4) = 0
f'(6) = -14

På baggrund af dette opstiller du nu monotoniintervallerne;

f er aftagende i ]-∞;-1]
f har lokalt minimum for x = -1
f er voksende i [-1;4]
f har lokalt maksimum for x = 4
f er aftagende i [4;∞[

:)


Svar #6
30. november 2014 af Lektieeer (Slettet)

Tusind tak det var en stor hjælp..

Kan du også hjælpe mig med denne funktion:  f(x) = 1/4x4 - x3

Skal bestemme monotoniforholdet og ekstrema...


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2014 af ChemistryIsKey

Prøv selv denne gang - du har opskriften til det nu :P


Skriv et svar til: Er det her matematik rigtigt eller forkert....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.