Matematik

Matematik hjælp differentialregning

01. december 2014 af NikolinePedersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle! 

Jeg sidder her og knokler med en matematik opgave jeg ikke kan finde ud af!

Er der en der vil hjælpe mig - jeg har vedhæftet et billede af opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2014 af Soeffi

Du skal finde nulpunkterne dvs. de x hvorom det gælder at f(x)=0. Dernæst skal du finde tangenten i hvert af disse punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2014 af mathon

                              f(x) = -(x2-32) = -(x+3)(x-3)

                              f{\, }'(x)=-2x
skæring med x-aksen
kræver:
                                       -(x+3)(x-3) = 0

                                       x=\left\{\begin{matrix} -3\\3 \end{matrix}\right.

tangentligninger:
                             t_{-3}\! \! :\; \;y=(-2\cdot (-3))\cdot (x+3)

                                        t_{-3}\! \! :\; \;y=6x+18

.

                             t_{3}\! \! :\; \;y=(-2\cdot 3)\cdot (x-3)

                                        t_{-3}\! \! :\; \;y=-6x+18


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2014 af mathon

                             t_{3}\! \! :\; \;y=(-2\cdot 3)\cdot (x-3)

                                        t_{3}\! \! :\; \;y=-6x+18


Skriv et svar til: Matematik hjælp differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.