Matematik

funktioner - hjælp

03. december 2014 af DavidDavidD (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 6:
Længden af en fisk er
   y=1.2*x^(0.32), hvor y er længden i cm, og x er vægten i gram

a) Bestem ved en udregning vægten af en fisk der er 14 cm lang (kontroller svaret ved elektronisk aflæsning på graf)

Jeg har lært at bruge cas-værktøjet TI-Nspire. Jeg pelejer normalt at løse disse slags opgaver med kommandoen solve(....). men det må jeg ikke i denne opgave, her skal vi alså udregne svaret uden hjælpemidler

hjæææælp!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2014 af mathon

             x^{0,32}=\frac{y}{1,2}

             x=\left (\frac{y}{1,2} \right )^{\frac{1}{0,32}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Man skal løse ligningen    y(x) = 14 , dvs.

        14 = 1,2·x0,32

hvoraf man får

         x = (14/1,2)1/0,32 = 2159 g .


Svar #3
03. december 2014 af DavidDavidD (Slettet)

Jeg regnede lige denne udregning ud på Nspire, og fik det til 7.9193?????

x = (14/1,2)1/0,32 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så har du ikke regnet rigtigt.

14/1,2 = 35/3 = 11,66667

1/0,32 = 3,125

x = (14/1,2)1/0,32 = (35/3)3,125 = 2158,782

x er jo ikke så langt fra 123 = 1728 .


Skriv et svar til: funktioner - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.