Matematik
Beregn volumen af omdregninglegeme
Jeg har en del problemer med liige denne opgave. Noget hjælp kunne være rart
Tegn & beregn volumen af omdrejningslegemet der fremkommer når funktionen f(x)=√x drejes 360° om x-aksen og når x ligger i intervallet [0;2]
-A
Svar #1
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)
Man benytter formlen for rumfang af omdrejningslegeme ved rotation omkring x-aksen
Vx = π · a∫b (f(x))2 dx
= π · 0∫2 (√x)2 dx
Svar #2
03. december 2014 af AndersStriker (Slettet)
Aha, det virker simpelt nok! Så hvis man regner svaret efter, så er det kort sagt 2·π = 6.28318530718?
Eller er jeg helt galt på den?
Skriv et svar til: Beregn volumen af omdregninglegeme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
