Matematik

Forunderlig opgave..

03. december 2014 af Chokolademuffins (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har brug for hjælp til at bestemme N´(20) Jeg er med på at jeg skal differentiere den, men jeg har prøvet og får nogle meget underlige tal. Kan nogen hjælpe mig? Ville sætte pris på hvis i gad regne den og så forklare hvorfor i har gjort som i har. 

God aften derude. 


Svar #1
03. december 2014 af Chokolademuffins (Slettet)

Hov glemte at vedhæfte opgaven 


Svar #2
03. december 2014 af Chokolademuffins (Slettet)

Slet ingen som kan finde ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kan differentiere det givne udtryk. Man har

        N(t) = M/(1+a·e-ct)

        1/N(t) = (1/M) + (a/M)·e-ct

og dermed

        -(1/N(t)2)·N'(t) = -(ac/M)·e-ct = -(1/N - 1/M)·c

og dermed er

        N'(t) = (M - N(t))·N(t)·c/M

dvs. N(t) er en løsning til en logistisk differentialligning. Man kan derfor nøjes med at beregne N(t).


Skriv et svar til: Forunderlig opgave..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.