Matematik

Er det jeg har lavet rigtigt?

03. december 2014 af Maoraw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har den her opgave (vedhæftet)

Og det her er hvad jeg har lavet:

Ud fra grafen ses det at f(0) = 4 dermed kan man bruge tangentligningen f(x0)+f'(x0)*(x-x0) til at isolere f'(0).

Således:

4 + f'(x0) * (0 - 4)

4 + f'(0) * (-4) = 0

f'(0) * (-4) = -4

f'(0) = -4 / -4 = 1

f'(0) = 1

Så f(0) = 4 og f'(0) = 1.

Men jeg ved ikke om jeg lige har tænkt rigtigt her :S

Vedhæftet fil: unnamed.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2014 af aaaaaz (Slettet)

Det her kan gøres meget mere simpelt. Du kan se på grafen at f(0)=4. Rigtigt. f'(0) angiver hædningen til tangtenten for f i punktet (0,f(0)). Hældningen af tangenten kan også bare aflæses. Det er nemlig 2.
Så f'(0)=2


Svar #2
03. december 2014 af Maoraw (Slettet)

Nårh så det er bare tangentens hældning... Det sparer mig nok meget besvær til eksamen, tak :)


Skriv et svar til: Er det jeg har lavet rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.