Matematik

5 Hvor langt er der til øen?

05. december 2014 af astman (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har nu siddet i 3 timer den opgave 5.3 og jeg kan ikke finde ud af hvordan man skal gøre, er der nogen som vil hjælpe?

Jeg har vedlagt opgave sættet


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2014 af Soeffi

Hvor er det vedlagt?


Svar #2
05. december 2014 af astman (Slettet)

her


Svar #3
05. december 2014 af astman (Slettet)

Her
Vedhæftet fil:WP_20141205_002.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #4
05. december 2014 af Soeffi

Du har at

\frac{20}{4}=\frac{|AE|}{12}

dvs

|AE|=12\cdot \frac{20}{4}=60


Svar #5
05. december 2014 af astman (Slettet)

hvordan finder jeg AE


Svar #6
05. december 2014 af astman (Slettet)

er det sådan her Tan-1(4/12)=18,42

                         20/tan(18,42)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2014 af Soeffi

#6 Tan(x) og Arctan(x) bruges, når du kender en vinkel i en retvinklet trekant og skal finde forholdet mellem kateterne eller omvendt.


Svar #8
05. december 2014 af astman (Slettet)

men skal jeg ikke starte med at finde vinkel til at starte med


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. december 2014 af Soeffi

#8 Kald vinklen i midten for v. Du får v = Arctan(12/4). Afstanden er 20*tan(v) = 20*tan(Arctan(12/4)) = 20*(12/4) = 60


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er ikke nødvendigt at beregne vinkler for at finde længden |AE|. Man benytter, at de to trekanter BCD og BAE er ligedannede (ensvinklede), og man finder skalaforholdet ud fra parret (BC , BA) af ensliggende sider. Længden af AE er så længden af dens ensliggende side CD ganget med skalaforholdet, som vist i #4.


Svar #11
05. december 2014 af astman (Slettet)

TUSIND TAK. Det er dejligt at der findes folk som jer,der gider at hjælpe når man ikke kan selv. I ER SUPERHELTE!

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. juli 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. juli 2015 af Soeffi

CAS tegning. 4, 12 og 24 er radierne på cirklerne. Afstanden til øen er 60 m.


Skriv et svar til: 5 Hvor langt er der til øen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.