Matematik

trekanter igen igen

07. december 2014 af sejkim (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder man arealet af en stump og spids trekant hvis man ikke kender højden? Eller hvordan finder man højden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det kommer da helt an på, hvad der er kendt i trekanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2014 af mathon

            Skriv et opgaveeksempel på det, du søger løsning til.

f.eks.
              er  ved spids vinkel A
                  
                                                          h_c=a\cdot \sin(A)

              er  ved stump vinkel A
                  
                                                          h_c=a\cdot \sin(180^{\circ}-A)=a\cdot \sin(A)

dvs
             ens beregning uanset om vinkel A er spids eller stump.
 


Svar #3
07. december 2014 af sejkim (Slettet)

Jeg kender alt, bortset fra hypotenusen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2014 af mathon

så er den retvinklede
trekantsberegning:

                                    \frac{1}{2}\cdot a\cdot b=\frac{1}{2}\cdot h_c\cdot c

                                    a\cdot b= h_c\cdot c

                                    a\cdot b= h_c\cdot \sqrt{a^2+b^2}

                                    h_c=\frac{a\cdot b}{\sqrt{a^2+b^2}}          


Svar #5
07. december 2014 af sejkim (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: trekanter igen igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.