Matematik

regne med sin og cos på lommeregner?

08. december 2014 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej! Måske kunne nogle hjælpe mig med at finde ud af hvordan jeg løser følgende stykke på min lommeregner?

Det er en "texas instruments ti-30xs" og opgaven lyder således:

Brug formlen for sin(A) til at bestemme længden af siden a.

Vinklen A = 36,87 .. men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skriver det ind på min lommeregner? :O Håber, nogle kan hjælpe mig!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2014 af mathon

36,87 sin


Svar #2
08. december 2014 af Egofaciens (Slettet)

ja.. det ved jeg. men hvordan skal jeg regne det på min lommeregner?

normalt ville jeg bare have skrevet sin(36,87)= a/20, men det kan jeg ikke finde ud af, at skrive på min lommeregner :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. december 2014 af hesch (Slettet)

Jeg tror #1 er forkert, fordi det er en TI-lommeregner, hvor man skriver

(CLR)  sin 36.87 =      (husk at stille den på DEG  (grader)  )

Jeg forstår ikke   "a/20" ?


Svar #4
08. december 2014 af Egofaciens (Slettet)

Nååå ja, undskyld. Det er fordi at siden c er 20 cm lang, og man skal vidst dividere siden a med siden c for at finde ud af længden på siden? 


Svar #5
08. december 2014 af Egofaciens (Slettet)

og det tætteste jeg kan se på min lommeregner (hvor der står tre tal side om side) er prb? ligeover står der angle.. kan det være den? :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. december 2014 af hesch (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig se tasterne tydeligt på billeder af den ( har googlet ).

Men prøv at trykke på den grønne knap: "2nd" herefter på angle.

Der står vist på displayet "RAD" eller "DEG". Det skifter når du trykker som beskrevet ovenfor.  Displayet skal med små bogstaver vise "DEG".

Men ellers har du vel en manual, som du kan læse i ?

Ellers spørg igen.


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. december 2014 af hesch (Slettet)


Svar #8
08. december 2014 af Egofaciens (Slettet)

Ahaa okay, tusind tak for hjælpen! 


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal vel så beregne

        a = c · sin(A) = 20 · sin(36,87º) = 12,00


Skriv et svar til: regne med sin og cos på lommeregner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.