Matematik

Trigonometri - hjælp!

08. december 2014 af Cazador - Niveau: A-niveau

Hej.
Jeg sidder med en opgave, som jeg ikke aner hvordan jeg skal løse. Den lyder således:

Man ønsker at bestemme højden af skorstenen PC på figuren. Imidlertid kan man på grund af en bidsk hund ikke komme helt hen til skorstenens fod, men kun til B. Fra punkterne A og B danner sigtelinjerne til toppen af skorstenen vinkler på 23 grader og 36 grader med vandret, og desuden er afstanden mellem A og B 50 m. Beregn skorstenens højde.

Jeg har vedhæftet et billede af figuren også :-)

På forhånd tusind tak, til den der gider hjælpe ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2014 af peter lind

Se på de to retvinklede trekanter APC og BPC. Du skal finde PC og du mangler længden BC. Brug at tangens til en vinkel i en retvinklet trekant er modstående katete divideret med hosliggende katete. Det giver to ligninger med de to ubekendte som du må løse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. juni 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juni 2021 af mathon

                        h=(50\;m)\cdot \frac{\tan(36\degree)\cdot \tan(23\degree)}{\tan(36\degree)- \tan(23\degree)}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. juni 2021 af Soeffi


Skriv et svar til: Trigonometri - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.