Matematik

Hvor meget tjener de?

10. december 2014 af helene34 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej. Jeg håber virkelig du vil hjælpe mig med denne opgave:)

Hans har arbejdet i 12 timer og Grethe har arbejdet i 8 timer.
De tjener tilsammen 680 kr.
Hvor meget får de hver?

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2014 af SuneChr

Regn ud, hvad timelønnen er, når man på (12 + 8) timer tjener 680 kr.
Hans tjener så 12 gange timelønnen og Grethe 8 gange timelønnen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2014 af FCBARCELONA12 (Slettet)

De har arbejdet 20 timer i alt.

680 / 20 = 34 kr tjener de tilsammen i timen.

Grethe arbejder i 12 timer, dvs.

12 * 34 = 408 kr har grethe tjent.

8 * 34 = 273 kr har hans tjent.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2014 af SuneChr

# 2    2. linje:
De tjener hver 34 kr i timen.
Sidste linje: 8·34 = 272


Svar #4
10. december 2014 af helene34 (Slettet)

Ejjj, mange mange mange tak!!! :))

Det var en virkelig stor hjælp;)


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke nødvendigt at regne timelønnen ud, selv om det selvfølgelig kan være en interessant mellemregning. De to personer skal dele 680 kr i forholdet 12:8 , dvs den ene (Hans) får 12/(12+8) = 12/20 = 3/5 af beløbet, mens den anden (Grethe) får 8/20 = 2/5 af beløbet.


Svar #6
10. december 2014 af helene34 (Slettet)

Nårhh ja selvfølgelig!
Mange mange tak!


Skriv et svar til: Hvor meget tjener de?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.