Matematik

trekanter og kvadrater

11. december 2014 af denflittige (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, er der nogen, der kan hjælpe mig med at løse opgave 5.2, 5.3 og 5.4?

På forånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2014 af SirLonborg (Slettet)

9^2+12^2 = 225

(24-9)^2 = 225

Altså : (24-9)^2 = 9^2+12^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2014 af SirLonborg (Slettet)

Ensvinkletheden skyldes de retvinkele hjørner. Trekanterne er bare "drejet"


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. december 2014 af Eksperimentalfysikeren

#2 Dette er ikke tilstrækkeligt. Du skal også vise, at de spidse vinkler har samme størrelse.


Vinkelspidserne i de to trekanter tildeles navne sådan at i trekant 1 ligger A overfor a, B overfor b osv. Punkt B og E er identiske. I B er der tre vinkler, derhar summen 180º. Den ene er ret, hvorfor vinkel DEF = 90º- vinkel ABC. Vinkel BAC = 90º - vinkel ABC = vinkel DEF. Derfor erde to trekanter ensvinklede.


Skriv et svar til: trekanter og kvadrater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.