Matematik

halveringskonstanten - nogle der kan hjæpe med en lille opgave? :-)

12. december 2014 af Palle130695 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg vil høre, om der er nogle der er stærke i matematik og kunne give et bud på denne opgave? Jeg har været syg i en periode, hvor dette blev gennemgået. Så håber nolge kan hjælpe med at lave den :-)

Tabellen viser uge-indtjeningen for en spille film i ugerne efter premieren i

de amerikanske biografer.

Antal uger efter premieren

1       3      5       7   9       

Uge-indtjening

43,1 24,9 15,0 10,6 5,0

(mio. dollars)

Der er med tilnærmelse tale om en sammenhæng af typen f(x) = b  ax, hvor

x er antal uger efter premieren, og f(x) er uge-indtjeningen i millioner dollars.

a) Benyt tabellens oplysninger til at bestemme tallene a og b.

b) Bestem halveringskonstanten for f(x). Hvad fortller dette tal om uge-

indtjeningen?

Jeg håber nogle kan hjælpe med overstående :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2014 af mathon

Foretag eksponentiel regression på dine DATA og bestem dermed a og b
i
                            f(x)=b\cdot a^x
hvorefter halveringskonstanten kan bestemmes:

                             X_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}{\ln(a)}

                            


Skriv et svar til: halveringskonstanten - nogle der kan hjæpe med en lille opgave? :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.