Matematik

Rigtigt eller forkert....

13. december 2014 af SKOLEN124 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude. Er igang med at lave en matematik opgave. Har lavet en opgave men er i tvivl om den er rigtig..

En funktion er givet ved: f(x) = x3-4x2-11x+30

Differentieres: 3x2-4x-11

x0 = 3

f(x0) = 33-4*3-11*3+30 = 12

F'(x0) = 3*32-4*3-11 = 4

y = f'(x0) * (x-x0) + f(x0)

y = 4 * (x-3) + 12

y = 4x-3+12

Resultat : y = 4x+9

Er det rigtigt??

Har også en opgave som jeg ikke kan forstå: En andengradspolynomien er bestemt ved:                              P(x) = 2x2 + 4x + 1 Bestem parablens toppunkt vha, Differentialkvotienten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du har differentieret f(x) forkert. Lad også være med at kalde f ' (x) for F '(x) . Vær konsistent med symbolerne.

I parabelens toppunkt har 2.-gradspolynomiet enten maksimum eller minimum. Toppunktets x-koordinat kan derfor bestemmes ud fra forskriften f(x) for 2.-gradspolynomet ved at løse ligningen f '(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du har heller ikke beregnet f(x0) = f(3) korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

Hvis funktionen,  P(x) = 2x2 + 4x + 1 , og skal finde toppunktet via differentialkvotienten.

  For x-koordinaten

          Find P'(x) og isoler x

og for y-koordinaten

          Erstat x med Tx værdien i P(x) og du får y-koordinaten


Skriv et svar til: Rigtigt eller forkert....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.