Matematik

Hjælp til rapport om lineær sammenhæng

18. december 2014 af Julie03 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg skal skrive en rapport om lineær sammenhæng og er lidt lost...

Er der nogen der kan hjælpe med dette spørgsmål:
Hvis man kender to punkter i koordinatsystemet, kan man finde ligningen for for linjen gennem de to punkter:
a) Ved at tegne og aflæse a og b. Giv et eksempel.
b) Ved at beregne a og b. Opskriv formlen og giv et eksempel, hvor I anvender formlen.

Håber nogen vil hjælpe - TAK!
//Julie 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2014 af PeterValberg

Jeg tror, der er hjælp at hente på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
18. december 2014 af Julie03 (Slettet)

Mange tak!!! :O)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2014 af mathon

    

                                 y=\underset { \mathbf{ \color{Red} a}}{\underbrace{\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}}}x+\underset{\mathbf{ \color{Blue} b}}{\underbrace{y_1-\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x_1}}


Svar #4
18. december 2014 af Julie03 (Slettet)

Tak! Men jeg forstå stadig ikke helt opgave a? Hvordan skal man tegne og aflæse a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2014 af PeterValberg

Grafen for en lineær sammenhæng er en ret linje i et koordinatsystem.
Grafen skærer y-aksen i punktet (0,b).
Hældningskoefficienten a er funktionstilvæksten, når x forøges med 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
18. december 2014 af Julie03 (Slettet)

Nååh ja, selvfølgelig! Tak! :O)


Skriv et svar til: Hjælp til rapport om lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.