Biologi

Udregning af slagvolumen?

18. december 2014 af majafina (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle, der kan hjælpe med formlen til udregning af slagvolumen? 

Minutvolumen er 5,0 L/min og hvilepulsen er 69


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2014 af Dulugtergrimt (Slettet)

Blodtrykket (BT) bestemmes ud fra følgende:

BT = TPR * MV

Hvor TPR er den totale perifære modstand, og MV er minutvolumen. 

Herfra kan MV udregnes ud fra:

MV = P * SV

Hvor P er frekvensen af hjerteslag, dvs. pulsen, og SV er slagvolumen.

Isolér SV i ovenstående ligning, indsæt værdierne og udregn.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2015 af stranddart (Slettet)

Det er også altid en god idé at kigge på enhederne. Ud fra slagvolumen kan man næsten regne ud, at man skal nå frem til L/slag.

Så ud fra ovenstående formel kan du tænke;

\frac{L \cdot min^{-1} }{slag \cdot min^{-1}} = L \cdot slag^{-1}


Skriv et svar til: Udregning af slagvolumen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.