Matematik

Problemregning ET spørgsmål :))

04. januar 2015 af Elina1500 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Phi = kvadratrod5 + 1 / 2

Beregn en tilnærmet værdi af Phi med to decimaler. 

Tusind tak. :)

hvis i ikke kan læse det øverst, står der kvadratrod fem, plus et, delt med to. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2015 af mathon

                        \small \varphi =\frac{\sqrt{5}-1}{2}=0,618034\approx 0,62\; (2\; dec.)


Svar #2
04. januar 2015 af Elina1500 (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig  finde ud af, hvordan du får det til 0,618034? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2015 af Polar147 (Slettet)

Hvis du tager kvadratroden af 5 på din lommeregner får du; √5 = 2,236068. 

Efterfølgende sæt den ind i ligningen;  (2,236068-1)/2 =0,618034


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2015 af hesch (Slettet)

√5 + ½ = 2,236 + 0,5 ≈ 2,74


Skriv et svar til: Problemregning ET spørgsmål :))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.