Matematik

Koordinater til en enhedsvektor

08. januar 2015 af johankristensen111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-))) 

Jeg har problemer med en matematikopgave. Den lyder sådanne: "Tegningen i bogen viser en ligebenet trekant ABC, hvor punkterne A(-2,3) og B(9,2) er kendte. Desunden oplyses, at længden af vektor DC er 4. 

a) Udregn vektor AB og hat AB. Har jeg lavet. 

b) Udregn koordinaterne til en enhedsvektor i DC's retning og derefter koordinaterne til vektoren DC. Hvad skal jeg gøre her? :O .... 

Kh


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2015 af peter lind

Du må altså komme med hele opgaven. Hvad er D ? og hvad ved du om C udover at den er side i en ligebenet trekant ?


Svar #2
08. januar 2015 af johankristensen111 (Slettet)

I mangler kun billedet. Det vedhæfter jeg lige her .. Det er godt nok spejlvendt .. 


Svar #3
08. januar 2015 af johankristensen111 (Slettet)

Ubssss det var det forkerte billede ; her er det rigtige

Vedhæftet fil:Rigtigt.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2015 af peter lind

Du har altså spejlvendt billedet og det er ret utydeligt. så med noget forbekold.

Så vidt jeg kan se er det C, der er ret. Det betyder at AC·BC =0

Desuden kan du bruge at AC+CB = AB


Svar #5
08. januar 2015 af johankristensen111 (Slettet)

Det er trekant ABC og så er D midtpunktet på AB. Jeg forstår ikke hvordan jeg kommer videre til at finde koordianterne til enhedsvektoren i DC's retning. 


Svar #6
08. januar 2015 af johankristensen111 (Slettet)

Jeg er forkert på den, hvis koordinaterne ender med at give (0.996, 0.09) ikke? 


Svar #7
08. januar 2015 af johankristensen111 (Slettet)

;( Ingen hjælp at hente ??? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. januar 2015 af Eksperimentalfysikeren

Når du kender AB-hat, så har du en vektor i samme retning som vektor DC. Du skal så blot dividere dens koordinater med dens længde: e = AB-hat/|AB-hat|.

Du ved, at DC har længden 4, så du ganger enhedsvektoren med 4.


Svar #9
08. januar 2015 af johankristensen111 (Slettet)

Jeg siger mange gange tak! ! ! 


Skriv et svar til: Koordinater til en enhedsvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.