Matematik

Rumfang vilkårlig figur

09. januar 2015 af LaoTseo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har lige et hurtigt spørgsmål. Hvis jeg har grundarealet på en eller anden figur, så er det vel bare at gange med højden for at få rumfanget ikke sandt?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Kun hvis figuren er et retvinklet prisme eller cylinder.


Svar #2
09. januar 2015 af LaoTseo (Slettet)

Okay, det vil så sige at så længe figuren er "lodret" så er figurens form ellers ligegyldig?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

I ethvert vandret snit skal snittet være kongruent med grundfladen. Hvis grundfladens areal er A, bliver rumfanget så

        V = ∫ A dh = A · ∫ dh = A · h

hvor h er figurens højde.


Svar #4
09. januar 2015 af LaoTseo (Slettet)

Okay perfekt! mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Rumfang vilkårlig figur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.