Matematik

Virkelig hjælp til sandsynlighedsopgaver :)))

11. januar 2015 af Elina1500 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opg 1

ved et aldmindeligt bankospil bruges numrene fra 1-90. hvad er sandsynligheden for, at man trækker

a. 35 som første tal?

b. 56 som første tal og 57 som det andet tal?

c. 90, efter der er trukket 26 numre først?

Opg 2

Antag, at en familie planlægger, at de vil have tre børn. 

a. hvor stor er sandsynligheden for, at det bliver tre piger?

b. hvor stor er sandsynligheden for, at det bliver tre drenge?

c. hvor stor er sandsynligheden for, at det bliver en dreng og to piger?

Opg 3

der kastes med en mønt og en terning.

a. hvor stor er sandsynligheden for, at få plat og en 5'er?

b. hvor stor er sandsynligheden for plat og et lige øjental?

c. hvor stor er sandsynligheden for, at få en 4'er og enten plat eller krone?

TUSIND TAK!! :))


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2015 af PeterValberg

Opg 1a

Alle tallene har sandsynligheden 1/90 for at blive udtrukket som det første tal

Opg 2a

Forudsat at sandsynligheden for et bestemt køn (dreng elle pige) er 1/2,
så vil sandsynligheden for 3 piger være:

P(3piger)=\frac12\cdot\frac12\cdot\frac12=\frac18

Opg 3a

Forudsat at mønten og terningen er fair (lige sandsynlighed for alle udfald)
så er sandsynligheden for plat 1/2 og sandsynligheden for en 5'er lig med 1/6

Således må sandsynligheden for plat og en 5'er lig med:

P(plat+5)=\frac12\cdot\frac16=\frac{1}{12}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2015 af PeterValberg

Vedr. opg 2

Nogen gange kan det være en fordel, hvis man laver et "tælle-træ"
hvor man kan overskue alle udfaldene:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Virkelig hjælp til sandsynlighedsopgaver :)))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.