Matematik

Min matematik terminsprøve

12. januar 2015 af UG124 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle. Jeg har været til fs10 matematik terminsprøve og det er ikke gået særlig godt.

Jeg vil gerne have hjælp til at forstå, hvordan jeg løser de opgaver, jeg ikke har løst. 

Min besvarelse kan ses i vedhæftede fil. (Jeg uploader opgaverne i de næste 7 svar)


Svar #1
12. januar 2015 af UG124 (Slettet)

Hvis studieportalen lavede sådan, at man kunne uploade en mappe kunne det være fantastisk.

Vedhæftet fil:scan0002.pdf

Svar #2
12. januar 2015 af UG124 (Slettet)

næste side

Vedhæftet fil:scan0003.pdf

Svar #3
12. januar 2015 af UG124 (Slettet)

næste side

Vedhæftet fil:scan0004.pdf

Svar #4
12. januar 2015 af UG124 (Slettet)

næste side

Vedhæftet fil:scan0005.pdf

Svar #5
12. januar 2015 af UG124 (Slettet)

.

Vedhæftet fil:scan0006.pdf

Svar #6
12. januar 2015 af UG124 (Slettet)

.

Vedhæftet fil:scan0007.pdf

Svar #7
12. januar 2015 af UG124 (Slettet)

sidste side

Vedhæftet fil:scan0008.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#1

Med det rigtige software kunne du selv kombinere de scannede sider til én pdf-fil.


Svar #9
12. januar 2015 af UG124 (Slettet)

#8

Det kan jeg ikke finde ud af.


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. januar 2015 af Heptan

Man kan også markere alle filerne, og sende til en ZIP-komprimeret mappe, som kun er én fil.


Svar #11
12. januar 2015 af UG124 (Slettet)

#10

Jeg kan tilsynladende ikke markere alle filerne på én gang, men kun én fil ad gangen. 


Brugbart svar (1)

Svar #12
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

1.4

Der skal så gælde, at   N·p - 1050 ≤ 0 med N = 3000 , dvs    p ≤ 1050/3000 = 35% . Tabellen viser, at cyklen må være mindst 10 år gammel.

2.3

Det ser ud til, at der gælder 

        (stelstørrelse)racer = (stelstørrelse)mountain + 8cm


Brugbart svar (1)

Svar #13
12. januar 2015 af Heptan

Vedhæftet er de 6 opgaver som zip.
_____________________________

1.4

Du skal bruge formlen, idet du ved at N = 3000 og F = 0

0=3000\cdot p-1050 \\ \Leftrightarrow p = 35\ \%

Dvs. den mindste alder er 10 år.

Vedhæftet fil:De 7 opgaver.zip

Brugbart svar (1)

Svar #14
12. januar 2015 af Heptan

Vedhæftet er de 6 opgaver i én pdf.

Vedhæftet fil:6 Opgaver.pdf

Svar #15
12. januar 2015 af UG124 (Slettet)

Tusind tak for jeres svar andersen11 og heptan, men jeg kan ikke gennemskue, hvordan I finder frem til de tal og opstillingen af ligningerne. Vil I gerne forklare det for mig, hvordan I kommer frem til de tal og opstillingen af ligningen i 1.4 og 2.3


Brugbart svar (1)

Svar #16
12. januar 2015 af Heptan

#15

1.4

Ligningen står i den gule boks,

F = N \cdot p - 1050

Man får at vide at en ny cykel vil koste 3000 kr, dvs N = 3000. Desuden får man vide at han ikke får udbetalt nogen penge, altså er F = 0. Så skal man isolere p i ligningen:

0 = 3000 \cdot p - 1050

<=>  p = 35 %

Så aflæser man i den blå tabel, og ser at cyklens alder må være mindst 10 år.


Svar #17
12. januar 2015 af UG124 (Slettet)

#16

Mange tak heptan!

Nu kan jeg godt forstå opgaven meget bedre, end jeg kunne til prøven. 

Vil I også gerne forklare opgave 2.3


Brugbart svar (1)

Svar #18
12. januar 2015 af Heptan

5.3

Asger var 8 min om det, og Markus var 5 min om det. Asger mangler altså 3 min når Markus er færdig.

Vi ved at strækningen er 2 km, og at de cykler med en konstant hastighed. Når Markus er færdig, mangler Asger altså 3/8 af strækningen.

3/8 * 2 km = 0,750 km = 750 m

5.6

Indsæt i formlen:

100 % = a/b

Hvis a/b skal give 100 %, som desuden er lig med 1, må det betyde at a er lig med b. Nu kan man gøre mange forskellige ting.

- Tangens

Ligesom du har brugt sinus, kan man bruge tangens til at beregne vinklen.

tan(v) = 1

<=>  v = 45 °

- Sinus

Hvis du ikke er fan af tangens, kan du beregne hypotenusen og bruge sinus. Da a = b er c = √2 * a

sin(v) = a/(√2 * a) = 1/√2 = 0,707...

=>  v = 45 °

- Kvadrat

Hvis du mere er den geometriske type kan du måske se at man kan lave et kvadrat ved at sammensætte to trekanter. Alle vinkler i et kvadrat er 90°, men diagonalen i et kvadrat er 45 °.

5.7

Her kan du igen bruge tangens, idet

a/b = tan(v)

og du kan self. gange med 100 %:

a/b = tan(v) * 100 %


Brugbart svar (1)

Svar #19
12. januar 2015 af Heptan

2.3

Hvis du kigger på tabellen og ser på kolonnerne om stelstørrelser, så lægger man 8 cm til for en racercykel.

Fx er 44,8 + 8 = 52,8

og 45,5 + 8 = 53,5

osv. osv.

Du kan altså bare trække 8 cm fra dit resultat i 2.2


Skriv et svar til: Min matematik terminsprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.