Matematik

Bestem mindsteværdien.

13. januar 2015 af Milie2708 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude!

Jeg sidder med en aflevering hvori jeg skal besvare denne opgave.

Funktionen f(x) - g(x) har en mindsteværdi for x=x1. Bestem x1.

Hvad er det jeg skal gøre her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2015 af PeterValberg

Definér en funktion h som h(x) = f(x) - g(x)

Bestem den afledede funktion h'

Løs ligningen h'(x) = 0

Undersøg for de fremkomne ekstrema, om det er maksimum eller minimum
det er minimum, du er interesseret i

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem mindsteværdien.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.