Matematik

Bestem en ligning til en tangent

13. januar 2015 af emjo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg synes at mit resultat ser meget mystisk, det kunne derfor være rart hvis der var nogle der lige gad tjekke om mine udregninger er rigtige? 

Opgaven lyder: Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (3,f(3)). 

f(x)=0,25x^4-x^3+x^2

f'(x)=x^3-3x^2+2x

f(3)=0,25*3^4-3^3+3^2=2,25

f'(3)=3^3-3*3^2+2*3=6

y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)

=f'(3)(x-3)+f(3)

=6(x-3)+2,25

=6x-18+2,25

=6x-15.75

Dette giver slet ikke en tanget til min graf! jeg håber der er nogen af jer som kan spotte fejlen i det jeg laver 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2015 af PeterValberg

Din udregning er korrekt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
13. januar 2015 af emjo (Slettet)

tak for svar! 
det er da rart det er rigtigt, men kan ikke forstå at det så ikke danner en tangent når jeg indtegner den? 


Svar #3
13. januar 2015 af emjo (Slettet)

never mind - det er mig der er blind - mange tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Bestem en ligning til en tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.