Matematik

Bestem areal af M

13. januar 2015 af emjo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder fast med en opgave, og jeg håber der er nogen som vil skubbe mig lidt i gang. 

to funktioner f og g er givet ved 

f(x)=17-x2 og g(x)=8

Graferne for de to funktioner afgrænser et område M, der har et areal. 

a) Bestem arealet af M 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2015 af peter lind

Løs ligningen f(x) = g(x) løsningerne er grænserne for integralet.

A = ∫abf(x)-g(x)dx Teg evt. de to kurver ind i et koordinatsystem for at f overblik


Svar #2
13. januar 2015 af emjo (Slettet)

er ret ny i intertalregning - så hvad er det lige jeg sætter ind som a og b? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2015 af peter lind

Det finder du ved at løse ligningen f(x) = g(x). Den del har intet med integralregning at gøre. Det er løsningen af en meget simpel andengrads ligning.  Jeg vil igen anbefale dig at lave en graf af de to funktioner i samme koordinatsystem


Svar #4
13. januar 2015 af emjo (Slettet)

17-x^2=8

9=x2

x=3

er det meget forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2015 af peter lind

nej; men det er mangelfuldt -3 er også en løsning


Svar #6
13. januar 2015 af emjo (Slettet)

Hvordan kan et areal være - 3? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo ikke arealet, der er -3. Det drejede sig om at løse ligningen  x2 = 9  for at finde grænserne for integralet.


Skriv et svar til: Bestem areal af M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.