Matematik

hvor mange procent (helt tal) er den lange side længere end den korte?

15. januar 2015 af matthjelp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvor mange procent (helt tal) er den lange side længere end den korte? Mål sidelængderne h og b på et ark A4, og vis, at vi faktisk har, at 
                         h = b sqrt(2)

Sidelængderne
                        Højden; 297 mm;
Bredden: 
                             210 mm

jeg har gjort dette indtil videre:

297 = 210*sqrt(2);

Forskel*sqrt(2)-1 = .41421356237 

Forrskel i procent = .41*100  = 41%

Men dette er ikke svaret vel? tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Jo, det er svaret, som du også var inde på i din anden tråd. Prøv at holde diskussionen om det samme emne i én tråd. Den procentuelle forskel er

         [(b·√2 - b) / b] · 100% = (√2 - 1)·100% ≈ 41%


Svar #2
15. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

Okey mange tak , skal nok fremover :) 

Med hensyn til at bevise at h= b * sqrt (2) 

så passer det helt fint ved at jeg siger:

297-210*100 = 87*%;
sqrt(2) = 1.41421356237;
297 = 210*1.41421356237;

ikke sandt? eller har jeg ikke svaret på opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis siderne er målt til h = 297 mm og b = 210 mm gælder der kun h = b·√2 med tilnærmelse. Den relative afvigelse er

        Δ = [(297 - 210)/210] · 100% ≈ 41%.

Din første ligning   "297-210*100 = 87*%;" giver ingen mening.


Svar #4
15. januar 2015 af matthjelp (Slettet)


Omregn arealet for A0(papirark) til cm2 og find sidelængderne i cm, idet 

   du benytter at h=b * sqrt(2).

A0=1 m^(2);
Omregning: 1 m = 100 cm                    1 m^(2)=(1 m)^(2)=(100 m)^(2)=10000  ;
Arealet for A0 til cm^(2 ):  1 m^(2)=10000 cm^(2);
Sidelængderne icm:  297*10^2 = 210*10^2*sqrt(2);

29.700 = 21.000*sqrt(2) 

forstår ikke helt hvordan jeg skal få den til cm


Svar #5
15. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

Jeg kan ikke umiddelbart finde min fejl


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Sidelængderne er tilsyneladende givet i mm. Omregn dem til cm og beregn så arealet i cm2 . Eller man kan beregne arealet i mm2 og så omregne det til cm2 .


Svar #7
15. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

ok tak prøver lige


Svar #8
15. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

#6

#4

Sidelængderne er tilsyneladende givet i mm. Omregn dem til cm og beregn så arealet i cm2 . Eller man kan beregne arealet i mm2 og så omregne det til cm2 .

Der står at jeg skal finde sidelængderne i cm


Svar #9
15. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

Men hvornår kan jeg så bruge ligningen - at h = b gange kvadratrod 2


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Når man kender sidelængderne i mm kan man omregne dem til cm.


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Efter det, du har oplyst, skal man vise, at h = b·√2 gælder med god tilnærmelse.


Svar #12
15. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

jeg har omregnet dem til cm - 29.7 cm og 21 cm - skal jeg indsætte dem i ligningen? 

#11

#9

Efter det, du har oplyst, skal man vise, at h = b·√2 gælder med god tilnærmelse.


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Så kan du jo beregne arealet i cm2.


Svar #14
15. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

#13

#12

Så kan du jo beregne arealet i cm2.

hvordan gør jeg det?  jeg har gjort dette
29.7 = 21*sqrt(2);


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#14

Arealet af det rektangulære stykke papir med siderne h og b er

        A = h · b


Svar #16
15. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

så jeg siger 29.7 gange 21 ?


Svar #17
15. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

men hvad har det med ligningen at gøre ? :) altså den med kvadratrod 2


Brugbart svar (0)

Svar #18
15. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

Det har intet med den at gøre.


Svar #19
15. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

men jeg skal jo benytte ligningen

#18

#17

Det har intet med den at gøre.


Svar #20
15. januar 2015 af matthjelp (Slettet)

har regnet den ud tak


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.