Matematik

bestem arealet af M

16. januar 2015 af eppeheppe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for f(x) = x^3 – 12x^2 + 45x – 50 afgrænser sammen med førsteaksen i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal. 

Bestem arealet af M. 

Jeg har set et eksempel af hvordan man laver det, da en anden bruger har spurgt, men jeg forstår ikke helt :/ 

og ja hjælpemidler tilladt!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2015 af PeterValberg

bestem grafen for f's skæringspunkter med førsteaksen ved at løse ligningen f(x) = 0
det er kun skæringspunkter, der ligger på x.aksens positive del, der er interessant

Arealet af den afgrænsede punktmængden M kan bestemmes som:

A_M=\int_a^b{f(x)dx}

hvor a og b er x-koordinaterne til grafens skæringspunkter med førsteaksens positive del.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:graf_tredjegrad.png

Svar #3
16. januar 2015 af eppeheppe (Slettet)

mange taaaak!


Skriv et svar til: bestem arealet af M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.