Matematik

Befolkning

19. januar 2015 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 8. klasse

I 2010 bor der i Færøernes hovedstad Tórshaven 12384 mennesker.

Befolkningen vokser med 0,5% på et år.

Bereng, hvor mange der bor i Tórshaven om et år. 

Befolkningen fortsætter med at vokse med 0,5% pr.år 

Hvordan er det man regne det ud? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2015 af CarstenMatsson (Slettet)

12384*1.005 = ?
 

Jeg tror du mangler et spørgsmål til sidst hvis der er to spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2015 af Soeffi

#0 Det er ligesom med penge i banken.

K=K_{0}(1+r)^{n}


Svar #3
20. januar 2015 af JBiebs (Slettet)

CarstenMatsson nej det er kun det der står,


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2015 af CarstenMatsson (Slettet)

Der står jo bare Befolkningen fortsætter med at vokse... Mente om der var et spørgsmål mere.

Men funktionen vil hedde y = 12384*1,005^x


Svar #5
20. januar 2015 af JBiebs (Slettet)

Hvad betyder ^x? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. januar 2015 af supdawg224 (Slettet)

^x betyder opløftet i det antal år, som befolkningen fortsætter med at vokse i. Så hvis befolkningen fortsatte med at vokse 0,5% om året i 3 år hed regnestykket: y = 12384*1,005^3


Svar #7
20. januar 2015 af JBiebs (Slettet)

Nårh, nu forstår jeg tusind tak! :D 


Svar #8
20. januar 2015 af JBiebs (Slettet)

Så når der når står " Beregne hvor mange der bor i Tórshaven i år 2015? " 

Er det så ikke bare 12384*1,005^6 ? :)


Skriv et svar til: Befolkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.