Matematik

Hjælp! Hvad er en liter i cm?

20. januar 2015 af KarolinePe (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Ja.. Er igang med en matematik opgave hvor jeg virkelig ikke ved hvad: 1 liter er i cm?
- Nogen der kan hjælpe? :D

- Tak på forhånd -

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2015 af Eksperimentalfysikeren

1 liter kan ikke omregnes til cm, men til cm3.

Oprindelig er 1 liter definderet som 1 dm3. Der gælder derfor med ret stor nøjagtighed, at 1 liter = 1 dm3.

Decimeteren er defineret som 1/10 m, ligesom centimeteren er defineret som 1/100 m.

Herudfra skulle du kunne finde frem til omregningen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2015 af mathon

       \small 1\: L=1\; dm^3=\left ( 1\; dm \right )^3=\left ( 10\; cm \right )^3=10^3\; cm^{3}=1000\; cm^3


Skriv et svar til: Hjælp! Hvad er en liter i cm?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.