Matematik

Eksponentielt voksende funktion

21. januar 2015 af Muaaav (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en eksponentielt voksende funktion f(x) = b · ax  oplyses, at fordoblingskonstanten er 5, og at f(3) =  4,5.

Bestem f(8)

Hvad skal jeg gøre? Hjælp..


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2015 af PeterValberg

Modellen for en eksponentiel funktion er: f(x) = b·ax

Fordoblingskonstanten T2 kan bestemmes som:

T_2=\frac{\ln(2)}{\ln(a)}

indsæt den kendte værdi for T2 og isolér a

Værdien for b bestemmes efterfølgende ved at benytte oplysningen f(3) = 4,5
sammen med den fundne værdi for a og modellen for sammenhængen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
21. januar 2015 af Muaaav (Slettet)

Taaaak


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2015 af mathon

For en eksponentielt voksende funktion f(x) oplyses det, at fordoblingskonstanten er 5:   

                                  \small f(x+X_2)=2\cdot f(x)             

                                  \small f(3+5)=2\cdot f(3)                    

                                  \small f(8)=2\cdot 4,5=9                                            
                                                                                


Skriv et svar til: Eksponentielt voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.