Matematik

eksponentielt udvikling

21. januar 2015 af Muaaav (Slettet) - Niveau: B-niveau

På figuren ses graferne for tre forskellige eksponentielle udviklinger på formen                    

 f (x) = b · ax

Bestem for hver af de tre eksponentielle udviklinger, hvad man kan sige om størrelsen af tallet a.

Vedhæftet fil: IMG_3411.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2015 af LubDub (Slettet)

IMG_3411.jpg


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. januar 2015 af LubDub (Slettet)

   for a > 1 er funktionen voksende         (jo højere tallet a er, jo hurtigere vokser funktionen)

   for 0 < a < 1 er funktionen aftagende

   for a = 1 er det konstant


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2015 af mathon

i tilfældet a = 1 er der - som skrevet - ikke tale om en eksponentiel udvikling, hvorfor tilfældet ikke skal medtages under overskriften eksponentiel udvikling.


Skriv et svar til: eksponentielt udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.