Matematik

Funktioner - Hjælp

21. januar 2015 af Niko682 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) f(2)=7 og f(5)=10
2) f(-1)=237 og f(10)=151
Angiv begyndelsesværdi og vækstrate for hver af funktionerne og tegn graferne i TInSpire.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2015 af mathon

vækstrate antyder eksponentiel udvikling:

                 \small \small \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}

                 \small \small b=y_1\cdot a^{-x_1}}=y_2\cdot a^{-x_2}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2015 af LubDub (Slettet)

der er vel tale om en eksponentiel sammenhæng, så løs de to ligninger med to ubekendte for at bestemme a og b

1

     7 = b·a2 og 10 = b·a5

2.

     237 = b·a-1 og 151 = b·a10


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2015 af mathon

1)
                       \small \frac{10}{7}=a^{5-2}

                        \small a=\left ( \frac{10}{7} \right )^{\frac{1}{3}}

                        \small b=10\cdot \left (\left ( \frac{10}{7} \right )^{\frac{1}{3}} \right )^{-5}


Skriv et svar til: Funktioner - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.