Matematik

spørgsmål-eksponentiel funktion

22. januar 2015 af nani1596 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber i kan hjælpe mig, for jeg kan virkelig ikke gennemskue denne opgave:

 En eksponentiel udvikling f har fordoblingskonstanten T2=3

Udfyld resten af skemaet:

x       0        3        6   

f(x)   7                          56

Har set ved en anden opslag hvor man skal bruge

 f(x + X2) = 2·f(x)

                    f(x) = 7·2x/3

Men det forstår jeg ikke? nogen der kan forklare? hvordan laver man så den sidste? den med 56? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2015 af Stats

T2 = 3

Betyder med almindelige ord, at når du går 3 enheder hen ad x aksen, så er værdien fordoblet.

Dvs for,

x:      0   3   6
f(x):   7            56

Så ser vi, at ved x = 0, da har vi værdien 7.
Når x så går 3 enheder hen, da har vi x = 3, og værdien er derved fordoblet. Dvs 7·2

Prøv om du kan gennemskue resten

Ps. Opslaget er korrekt.

f(x0 + T2) = 2·f(x0), hvor x0 er en kendt værdi

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
22. januar 2015 af nani1596 (Slettet)

hvad med næste er det så 7*2^6/3?? 
men hvordan skal jeg så lave den med 56? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2015 af Stats

f(x0 + T2) = 2·f(x0), hvor x0 er en kendt værdi

Du undersøger x0 = 3.

f(x0 + T2) = 2·f(x0) ⇔ f(3 + 3) = 2·f(3)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2015 af Stats

56 vil du finde under alle omstændigheder. Du skal bare "fuldføre" det indtil du kommer til 6

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
22. januar 2015 af nani1596 (Slettet)

dankee :D har lavet det tak 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2015 af mathon

                              \small \small f(x)=f(x_o+nX_2)=2^n\cdot f(x_o)        når \small X_2 er fordoblingskonstanten.

i anvendelse:

                            \small \small f(0+nX_2)=56=2^n\cdot 7

                                                           \small 2^3\cdot 7=2^{n}\cdot 7

                                                           \small n=3

                            \small \small \small x=0+3\cdot X_2=3\cdot 3=9


Skriv et svar til: spørgsmål-eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.