Matematik

Ligninger

23. januar 2015 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hvordan vil man løse denne her ligning: -4x^2+20x=8x?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2015 af mathon

               4x2 - 12x = 0

               4x·(x-3) = 0                 brug nul-reglen


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2015 af mathon

eller
              \small x=\frac{-(-12)\pm \sqrt{(-12)^2-4\cdot 4\cdot 0}}{2\cdot 4}=\frac{12\pm 12}{8}=\frac{3\pm 3}{2}=\left\{\begin{matrix} 0\\3 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.