Matematik

Frøer og funktioner

23. januar 2015 af Gyldenløw (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg vil meget gerne have hjælp til følgende opgave jeg har løst a, men er derefter gået i stå. Så hvis der nogle der keder sig må i meget gerne hjælpe. - I et vådområde er antallet af frøer, f(x), aftagende.  f(x) er givet ved:  , hvor x er tiden i år målt fra 1. februar 1998. Pr. 1. februar 2008 var denne sammenhæng stadig gældende.

a)  Hvor mange frøer var der i vådområdet pr. 1. februar 2004? - Har jeg regnet ud.....

b) Hvor mange var der pr. 1. maj samme år?

c)  Hvilken dato var der 1100 frøer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2015 af FieV (Slettet)

Umiddelbart ville jeg mene, at du skal bruge formlen for en eksponentiel funktion: y = b*a^x

Har du evt. nogle flere oplysninger, jeg tænker antallet af frøer fra start osv.?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jeg går ud fra, at du har en forskrift for f(x)?

a) 1. februar 2004 er 6 år efter 1. februar 1998. Så find f(6).

b) 1. maj er 3 måneder efter 1. frebruar. 3 måneder = 0,25 år, så du skal finde f(6,25).

c) Løs f(x) = 1100. Det fundne x regnes så om til år, måneder og dage, og du regner dig så frem fra 1. februar 1998.


Skriv et svar til: Frøer og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.