Matematik

Matematik please det haster skal aflever

23. januar 2015 af Karare - Niveau: B-niveau

Hej håber i kan hjælpe mig ... 

Bestem Tallet k således at linjen med ligningen 2x-3y=k sammen med koordinatakerne danner en trekant med areal 30 .. 

Please jeg søger hjælp her please hjælpe mig tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2015 af Soeffi

Du skal finde linjens skæring med de to akser udtrykt ved k. Den numeriske værdi af produktet af disse to tal gange ½ skal være lig med 30.


Svar #2
23. januar 2015 af Karare

kan du hjælpe mig med trin tak soeffi tak påforhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2015 af Soeffi

For at finde skæringen med x-aksen skal du sætte y=0 i ligningen og finde x = [et udtryk i k]. Tilsvarende finder du ligningens skæring med y-aksen ved at sætte x=0 i ligningen og finde y=[et andet udtryk i k].

Du får ligningen |½·[et udtryk i k]·[et andet udtryk i k]|=30 og skal beregne k.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2015 af Toonwire

Se eventuelt

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1000965


Svar #5
23. januar 2015 af Karare

ligningen 2x - 3y = k på 
    akseskæringsform
                                                  x/(k/2) + y/(-k/3) = 1

for 
    y = 0   afskæres på x-aksen katetelængden  (k/2)

    x = 0   afskæres på y-aksen katetelængden (k/3)

trekantareal
                          T = (1/2)·(k/2)·(k/3) = 30

  (1/2)·(k/2)·(k/3) = 30

                              (1/12)k2 = 30

                              k = ±√(360) = ±6√(10)

er det rigtigt lavet 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2015 af Soeffi

Det er rigtigt.


Svar #7
23. januar 2015 af Karare

tak tak tak tak 


Skriv et svar til: Matematik please det haster skal aflever

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.