Matematik

Omvendt cosinus & sinus

23. januar 2015 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kort sagt: Hvad bruger man omvendt cosinus & sinus til?

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2015 af UG124 (Slettet)

Til at beregne vinkler


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2015 af hesch (Slettet)

"Omvendt" cosinus og sinus kaldes arcus cosinus og arcus sinus. Desværre skrives det ofte cos-1 og sin-1, hvilket kan misforstås som 1/cos og 1/sin.

Du kan fx ved cosinusrelationerne beregne cos(A) = 0,7. Man finder så vinklen A ved:

A = arccos(0,7) = ± 45,57º.  Det er da smart, at man kan finde vinklen, når man kender cos(vinklen).


Svar #3
23. januar 2015 af RasmusEu (Slettet)

Til at beregne vinkler, forstået. Hvad menes der helt præcist når man siger cosinus til vinkel A?


Svar #5
23. januar 2015 af RasmusEu (Slettet)

Tak! (:


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2015 af UG124 (Slettet)

Er sin^-1 , cos^-1 og tan^-1 ikke omvendte??


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2015 af Eksperimentalfysikeren

I matematikken benytter man fºg(x) for f(g(x)). Man benytter i overensstemmelse med det x = fº-1(y) for den omvendte til y = f(x). Normalt sjusker man og udelader bollen: x = f-1(y). Normalt giver  det ingen problemer, bl.a. fordi man skriver 1/sin(v) = sin(v)-1.


Skriv et svar til: Omvendt cosinus & sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.