Matematik

Areal af trekant vha. vektorer

26. januar 2015 af måske1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har svært ved en opgave som lyder sådan

I et koordinatsystem i planen er to vektorer a og b givet ved a=<-3,7> og b = <1,-4>

a) Bestem vinklen mellem vektor a og b - dette har jeg fået til 170,84

b) Bestem arealet af den trekant der udspændes af vektor a og b

opgaven er også vedhæftet, håber I vil hjælpe mig med opgave b) 

Vedhæftet fil: Hjælp til opg 11.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2015 af mathon

b)

     Trekantarealet \small T udspændt af vektorerne \small \vec{a} og \small \vec{b}

        

                             \small \small \small T=\frac{1}{2}\cdot \left | det(\vec{a},\vec{b}) \right |=\frac{1}{2}\cdot \begin{Vmatrix} -3 &1 \\ 7&-4 \end{Vmatrix}=\frac{1}{2}\cdot \left | (-3)(-4)-7\cdot 1 \right |


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2015 af Soeffi

Du kan også benytte A = ½|a||b|sin(v)


Skriv et svar til: Areal af trekant vha. vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.